Piure de macris

Se curata macrisu, se spala si se pune la fiert cu putina sare la foc iute. Dupa ce s-a fiert, se strecoara si se toaca marunt. Se face un sos alb din

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de macris
  • 1/2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 1 ou pe portie
  • sare

Mod de preparare

Se curata macrisu, se spala si se pune la fiert cu putina sare la foc iute. Dupa ce s-a fiert, se strecoara si se toaca marunt.

Se face un sos alb din unt, faina si lapte, care se amesteca apoi cu macrisul. Se potriveste cu sare si e gata.
Se poate servi asa sau impreuna cu oua ochiuri.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Piure de spanac cu lapte,

Sos de macris,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Ravioli cu urzici

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...

Piftie combinata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii