Piure de spanac cu usturoi

Piureul de spanac cu usturoi este sanatos si delicios, si se prepara foarte usor. Se spala bine spanacul in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs apoi se toaca fin.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr spanac
  • 2 l lapte
  • 10 lg faina
  • vegeta
  • 50 ml ulei
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Piureul de spanac cu usturoi este sanatos si delicios, si se prepara foarte usor. Se spala bine spanacul in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs apoi se toaca fin.
Intr-o cratita cu fund gros se pune uleiul, cand s-a incins se adauga usturoiul pisat si spanacul si se amesteca bine, se adauga faina si se stinge cu laptele rece. Se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa fiarba si se ingroasa. Se condimenteaza cu vegeta si se mai lasa sa fiarba 5 minute.


Piureul de spanac cu usturoi se serveste cald, cu snitel, ou ochi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...