Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape.
Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului. Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate. Se fierb in apa clocotita cu sare, in vas descoperit.
Cand sunt gata, se scurg, se trec prin sita sau se toaca pe un fund de lemn. Se pun din nou la foc, se amesteca cu faina si cu 2 — 3linguri de zeama in care au fiert urzicile, si se bat bine pe masina pana ce se umfla.
Piureul de urzici cu ulei se serveste fierbinte, cu hrean ras, ceapa prajita in ulei si mamaliga.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii