Piure de urzici cu usturoi

Acest piure de urzici cu usturoi se serveste cald, alaturi de fripturi, ochi de ou, legume pane, etc. se spala bine urzicile daca sunt proaspete sau se decongeleaza daca sunt congelate.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg urzici congelate sau proaspete
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • 50 ml ulei sau 100 gr unt

Mod de preparare

Pentru piure de urzici cu usturoi se spala bine urzicile daca sunt proaspete sau se decongeleaza daca sunt congelate. Cele proaspete se pun la fiert in apa cu sare, se lasa sa fiarba 2 minute apoi se strecoara. Se toaca bine si se pun la calit in ulei (sau unt pentru cine nu tine post), se adauga usturoiul taiat bucati mai mari, sare si piper.


Acest piure de urzici cu usturoi se serveste cald, alaturi de fripturi, ochi de ou, legume pane, etc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...