Plachie de fasole

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat. Puneti-o la fiert. Schimbati apa de doua, trei ori. Cand bo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 2 pahare suc de rosii
  • 4 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa mare
  • 14 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat.

Puneti-o la fiert.

Schimbati apa de doua, trei ori. Cand boabele sunt fierte, spalati-le bine in apa rece si lasati-le la scurs apoi.

Caliti in ulei ceapa si usturoiul pisat, pana cand incep sa se ingalbeneasca putin.

Adaugati boabele de fasole si dupa cateva minute sucul de rosii, morcovii, sare si piper.

Lasati la fiert, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Este buna rece sau calda.
Alte retete recomandate:

Fasole batuta de post

Ciorba de legume cu zeama de varza

Salata de fasole boabe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca