Placinta cu spanac

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. Scurgem bine de apa intr-o sita si apoi tocam cu cutitul.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care

o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.

Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.

Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei. Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.

Alte retete recomandate

Salata de spanac

Rulada spanac

Piure de spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti...

Cartofi umpluti la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca