Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600-700 g cartofi
  • 500 g de broccoli
  • 300 g morcovi
  • 2-3 fire praz
  • o ceapa rosie mica
  • 40g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g de sunca felii
  • 0.2 l smantana
  • 100 g branza trappista
  • pentru condimentare: sare
  • piper
  • zahar
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la final rondelele de praz. Odata fierte, legumele se strecoara, iar din apa in care au fiert, se retine 0.3-0.4 l. Ceapa taiata marunt se caleste in unt, apoi adaugam sunca taiata felii subtiri, se presara cu faina si se toarna in apa fiarta. Se adauga smantana, se razuieste branza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper, putin zahar si suc de lamaie dupa gust. Se raceste amestecand.

Se pregateste o tava unsa cu putin unt, se aseaza in ea cartofii si legumele, deasupra se toarna sosul, se presara cu branza rasa si se pune la copt la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Alte retete legume recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Salata de spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Minitortulete cu crema de branza si matcha

O combinatie de care m-am indragostit, cremoase, racoroase, fresh, crema de branza, aroma de ceai verde si limeta fac nota...

Minitortulete cu crema de branza si matcha
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca