Praz cu masline

Tocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica, piperul. Prazul in taime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 tulpini groase de praz
  • 100 ml ulei
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 g masline negre
  • sare
  • piper
  • paprica (dupa gust)
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Tocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem

ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica,

piperul. Prazul in taime pe lungime apoi il punem la rumenit adaugand o

ceasca de apa. Il lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute. Deasupra

punem maslinele fara samburi impreuna cu un pahar de vin alb. Lasam sa

fiarba 5-10 minute. Cand toate legumele sunt fierte pe placul dvs adaugati sare dupa gust si mararul tocat marunt.


Sursa acestei retete este blogul: retete-culinare-cireasa

Alte retete culinare recomandate

Legume la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Placinta cu carne

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti

Delicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

Placinte ardelenesti
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise