Praz cu masline si ton

Praz cu masline si ton este o mancare usoara, ce se prepara foarte rapid, dar este o mancare cu legume si foarte sanatoasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire subtiri de praz
  • 1 ceapa mare
  • 150 g masline (de preferat masline maro)
  • 2 conserve mari de ton in ulei
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 pahar cu apa
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri cu otet
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se toaca marunt ceapa, apoi se caleste in 3 linguri cu ulei si cand s-a rumenit se adauga sucul de rosii. Se curata prazul si se taie bucati de 2-3 cm si se pune in sosul de ceapa si rosii si se lasa sa se inabuseasca. Cand prazul s-a inmuiat, se adauga apa, vinul si otetul, se pune sarea si piperul (dupa gust) si se lasa sa mai fiarba 10-15 min. Se stinge focul, se adauga tonul, se amesteca apoi se adauga maslinele. Pentru ornament se adauga praz tocat marunt.


Prazul cu ton si suc de rosii se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii