Rosii umplute

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 10 rosii potrivite
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • 1 felie de paine
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o lingurita de bulion. Se adauga sare si piper macinat, se omoge

nizeaza si se lasa deoparte.

Rosiile se spala si se golesc de miez, se lasa sa se scurga bine, dupa care se umplu cu amestecul de carne. Cand sunt gata umplute, se acopera rosiile cu capacelele care s-au taiat atunci cand au fost golite, apoi se asaza intr-o oala cu pereti inalti, si se acopera cu apa calda. Mancarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct in cuptor. Cand orezul este fiert, miancarea este gata. Se amesteca o lingurita de faina cu apa rece si se adauga peste sosul mancarii. Se mai lasa zece minute sa scada la cuptor, apoi se stinge focul si se lasa mancarea sa se raceasca un sfert de ora inainte de a o servi. Peste sos se pune la fiert o parte din miezul rosiilor sau o lingurita de bulion si ulei.

Rosiile umplute se servesc cu smantana.

Alte mancaruri cu legume:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Zacusca cu ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Tare mult imi plac retetele Laurei Adamache. Multumesc si pentru aceasta reteta,...

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca