Sarmale cu fasole alba

Sarmalele cu fasole alba sunt usor de gatit. Acestea contin pe langa varza murata si fasole alba, morcovi, ardei, orez si suc de rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr fasole alba
  • 1 varza murata
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 gr orez
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ramura cimbru
  • 1 legatura mica marar
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Sarmale cu fasole alba se prepara astfel: se pune fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta. A doua zi se pune la fiert si se schimba apa de cateva ori. Frunzele de varza se curata de cotoare, apoi se lasa in apa rece, sa se desareze. Se curata de cotor si seminte ardeiul, se taie cubulete, ceapa se taie marunt, iar morcovii se dau pe razatoare. Se pun apoi la calit, pe rand, ceapa, apoi se adauga ardeiul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat bine, se adauga orezul spalat, 50 ml apa si se lasa la inabusit. Se lasa compozitia la racit, apoi se amesteca cu fasolea fiarta si scursa, cu pasta de tomate, cimbrul si mararul tocate marunt, sare si piper. Se formeaza sarmalele din foile de varza si umplutura de fasole. Se taie frunzele ramase si cotorul marunt si se pun pe fundul vasului. Se adauga sarmalele si deasupra restul de frunze ramase. Se toarna sucul de rosii, apa cat sa le cuprinda, apoi se pune frunza de dafin si se fierbe totul aproximativ o ora-o ora si jumatate.


Se servesc atat calde, cat si reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...