Snitel din gulii

Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert. Atentie, sa nu se inmoaie pr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g gulii
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm.

Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert.

Atentie, sa nu se inmoaie prea tare, pentru ca se desfac . Se bat 3 oua intregi si se tavalesc feliile de gulii mai intai prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet.

(Si aici se lucreaza cu furculita la naparea oualor, altfel o mare cantitate de faina si de pesmet se lipeste de degete).

Dupa aceea, se rumenesc in ulei fierbinte, fara capac, pe amandoua partile.

Snitelul de gulii se sareaza, se serveste cald cu orez, rizibizi, cartofi pai sau cartofi cu patrunjel.
Alte preparate culinare recomandate

Ciorba vacuta

Cciorba cartofi

Ciorba varza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...