Sote de legume de vara

Sote de legume de vara este o mancare de legume cu broccoli delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi servita ca si garnitura sau ca atare ca fel principal.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 ardei rosu
  • - 1 ceapa mare
  • - cateva buchetele de brocoli
  • - 2 morcovi
  • - 200 g ciuperci aiate bucatele
  • - 1 dovlecel mic
  • - 500 g cartofi
  • - 300 ml ulei masline
  • - sare si piper

Mod de preparare

Legumele se taie in bucati mai mari. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa clocotita cu sare unde se tine cateva minute pana se inmoaie un pic, dar nu se fierbe. Se scoate si se pune morcovul taiat rondele cateva minute sa fiarba pana la jumatate. Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si se incinge bine. Se prajeste dovlecelul taiat bucatele si se scoate. Se pune ardeiul taiat julien impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete la foc iute la inceput, apoi se mai reduce un pic, pana se patrund binisor. Se adauga ceapa toccata si spre sfarsit bucatele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajit.

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se orneaza cu frunze de patrunjel.


Sote-ul de legume de vara se serveste cald ca atare sau ca si garnitura.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...