Sote de legume de vara

Sote de legume de vara este o mancare de legume cu broccoli delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi servita ca si garnitura sau ca atare ca fel principal.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 ardei rosu
  • - 1 ceapa mare
  • - cateva buchetele de brocoli
  • - 2 morcovi
  • - 200 g ciuperci aiate bucatele
  • - 1 dovlecel mic
  • - 500 g cartofi
  • - 300 ml ulei masline
  • - sare si piper

Mod de preparare

Legumele se taie in bucati mai mari. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa clocotita cu sare unde se tine cateva minute pana se inmoaie un pic, dar nu se fierbe. Se scoate si se pune morcovul taiat rondele cateva minute sa fiarba pana la jumatate. Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si se incinge bine. Se prajeste dovlecelul taiat bucatele si se scoate. Se pune ardeiul taiat julien impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete la foc iute la inceput, apoi se mai reduce un pic, pana se patrund binisor. Se adauga ceapa toccata si spre sfarsit bucatele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajit.

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se orneaza cu frunze de patrunjel.


Sote-ul de legume de vara se serveste cald ca atare sau ca si garnitura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca