Sparangel cu sos alb si sunca de curcan

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sparanghel
  • sunca
  • ulei de masline
  • lapte
  • faina
  • unt
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • chilli

Mod de preparare

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici

Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei de masline, in care am incalzit citiva catei de usturoi cu coaja(intepati), rozmarin si chili uscati, intregi. Dupa ce incalzesc uleiul, il pun in sticla cu tot cu usturoi,chili si rosmarin in sticla,si-l folosesc la condimentat salate, peste, legume grilate..etc

Fac un sos,gen bechamel,doar ca-l aromez putin cu usturoi, si in loc de muskat pun piper,sare:

-pun un catel de usturoi crestat, impreuna cu putin unt si putin ulei de masline,la incins.

-cind incepe a se rumeni usor,adaug o lingurita de faina.

-sting cu lapte.Pun atit,cum imi place consistenta sosului.

-apoi il condimentez cu sare de mare,piper(de obicei pun alb)

-torn peste sparanghelul invelit in sunca.


Pofta buna!

Reteta Sparangel cu sos alb si sunca de curca a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu sparanghel gasiti aici:

Sparanghel nobiliar,

Salata cu sparanghel,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca