Sufleu de morcovi si cartofi

Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se paseaza, ca sa se formez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr cartofi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se paseaza, ca sa se formeze un piure. Se rade ceapa si se caleste in ulei. Se adauga peste ea faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa un minut se adauga treptat laptele si se amesteca intr-una. Se toarna apoi totul peste piure si se mai adauga galbenusurile, mararul, coriandrul, sare, piperul si nucsoara. Se bat bine albusurile si se adauga in compozitia de morcovi si cartofi. Se toarna apoi amestecul intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace sufleul in cuptorul incins, la foc potrivit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta cu dovleac Legume la cuptor Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...