Tarta cu ceapa caramelizata

Se incalzeste cuptorul la 190* C. Se intinde aluatul astfel incat sa acopere o forma de tarta (cca 20 cm diametru) si se da forma da tarta cu aluatul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foitaj
  • 6 cepe medii taiate julien
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 gr. cimbrisor (numai frunzele)
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190* C. Se intinde aluatul astfel incat sa acopere o forma de tarta (cca 20 cm diametru) si se da forma da tarta cu aluatul la frigider 10 minute. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 10 minute. Se scoate folia si se mai coace inca 5 minute, pana cand baza s-a rumenit. Intre timp se caleste ceapa in ulei cat sa se inmoaie si se adauga cimbrisorul, piperul si putina sare. Se lasa la foc mic cca 15 minute pana cand ceapa a devenit aurie. Se bat ouale, laptele si jumatate din branza cu putin piper. se distribuie ceapa pe fundul bazei de tarta si se toarna apoi amestecul de oua. Se prasara restul de branza rasa deasupra si se da la copt 30-40 minute astfel incat umplutura sa devina ferma, cu o crusta rumena, iar aluatul sa devina crocant.
Se serveste atat calda cat si rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu legume

Aveam 3 copanele in frigider si m-am gandit sa fac o ciorbita de pui cu legume. A iesit o bunatate.  #gatescpentruocarte  

Ciorba de pui cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii