Tarta cu dovlecei si broccoli cu arome indiene

Retete sanatoase cu fructe si legume.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buchet de brocoli
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia pentru culoare
  • 200 gr cascaval
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 2 prize de chimen indian
  • 2 oua
  • 100 lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat putin mai gros decat la clatite
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incinge putin ulei, intr-o tigaie wok, se adauga dovleceii taiati felii si sotati, apoi se adauga condimentele indine, se prajesc cat sa nu aiba apa, adica foarte putin.

Separat, se pune apa si sare la fiert, cand da in clocot, se adauga buchetelele de broccoli, se lasa sa fiarba 3-4 min, apoi se scot din apa. Se taie bucati mai mici, daca e necesar. Se adauga iarasi arome peste broccoli si se amesteca usor. Intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt, se asaza ardeii kapia, taiati felii, dovleceii si broccoli, deasupra punem cubulete de cascaval.

Intr-un vas, batem cele 2 oua si sare, apoi adaugam laptele si uleiul, iar la final, faina, cate putin, ca sa obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite, nu uitati si de praful de copt! Se toarna aluatul peste legume, se amesteca usor in tava, se pun cateva felii de cascaval deasupra si se da la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 35-40 min. Se lasa sa se raceasca, inainte de servire. Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!