Tarta de vara

1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte. 2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete. 3.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 4 dovlecei mijlocii (eu am pus 5 ca erau cam micuti)
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 oua
  • 1/2 cana parmezan
  • 1/3 cana cascaval ras (eu l-am facut rondele subtiri)
  • 1/3 cana pesmet
  • 2 linguri chives
  • 1/3 cana ulei masline
  • 1/4 cana lapte

Mod de preparare

1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte.

2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete.

3. Vinetele se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.

4. Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se caleste timp de 2-3 minute

5. Se adauga apoi dovleceii, vinetele si rosiile. se lasa la fiert 20 minute.

6. Intr-un bol se mixeaza laptele+oua+ parmesan+pesmet+chives.

7. Amestecul se toarna peste legume si apoi intr-o tava/vas. Se orneaza cu cascaval.

8. Se incalzeste cuptorul la 200C si se coace timp se 30 minute.
Pofta buna!

Reteta Tarta de vara a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!