Tarta taraneasca cu ceapa

O reteta simpla si gustoasa, tarta cu ceapa poate fi alegerea perfecta pentru o masa in familie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta
  • 3 cepe rosii mijlocii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • ¾ ceasca de branza rasa ( de preferat branza elvetiana Gruyere )

Mod de preparare

Daca nu ati cumparat aluatul deja facut, pregatiti-l si lasati-l la rece in frigider pana terminati de gatit ceapa.

 

Curatati si taiati ceapa. Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce se topeste untul, adaugati ceapa si presarati putina sare. Lasati totul pe foc pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa devine transparenta si se inmoaie. Micsorati focul si gatiti compozitia timp de 40 de minute, amestecand, pana cand ceapa se rumeneste bine. Adaugati otetul balsamic si mai lasati tigaia pe foc inca 10 minute, pana cand ceapa este complet caramelizata.

 

Incingeti cuptorul la 230 de grade. Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute inainte de a-l intinde. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina si ulterior asezati-l pe o bucata de hartie de copt.

 

Puneti o parte din branza in centrul aluatului si intindeti-o pana spre margini. Adaugati deasupra branzei ceapa caramelizata. Indoiti marginile aluatului , astfel incat in interiorul tartei sa se vada in continuare un mic cerc din ceapa. Presarati restul de branza peste tarta.

 

Puneti tarta in cuptor, pe tava din mijloc. Lasati-o sa se coaca timp de 10 minute la temperatura de 230 de grade. Micsorati focul la 175 si asteptati inca 20-25 de minute, pana cand coaja capata o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a o servi.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa