Tian provensal de legume este o mancare usoara cu multe legume, perfecta pentru o masa delicioasa si aromata. Cascavalul topit este minunat si se potriveste perfect cu aromele ierburilor de Provence.
* Se preincalzeste cuptorul
* Se taie vanata, rosia, dovlecelul, ardeiul si ceapa in rondele subtiri
* Se rade cascavalul
* Se stropeste fundul vasului cu ulei de masline
* Se aranjeaza in straturi : la fund ceapa, apoi un rand vanata, un rand rosie, un rand dovlecel, un rand ardei rosu si tot asa pana se umple tava.
* Pe fiecare rand cu rosie am condimentat (ierburi de Provence, piper, sare) si am stropit cu putin ulei
* Pe ultimul strat am pus numai ierburi de Provence si am stropit cu putin ulei de masline.
* Tava se baga (acoperita) in cuptor unde a stat 45-50 minute.
* Am scos tava si am presarat cascavalul ras, apoi am mai bagat-o la cuptor putin (5-10 minute).
Se serveste cald dar e minunat si rece .
Reteta de tian provensal de legume a fost propusa de Sheng pe forum culinar.
Legumele la cuptor se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti