Tocana de galbiori:

Este o reteta de post, tare delicioasa

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg galbiori (ciupercute)
  • 3 cepe mari sau 4 mai mici
  • 500 ml ulei
  • 1 gogosar verde
  • 3 rosii mari
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se mai adauga o canita de apa, cam 100 ml. si se lasa la foc mic sa se patrunda bine rosiile. Cand rosiile sunt patrunse, se adauga galbiorii, sare dupa gust, piper macinat si ierburi aromate, se lasa sa fiarba pana scade zeama si galbiorii sunt fierti. Se opreste focul si se adauga cateii de usturoi pisati, se amesteca, se pune un capac pe tigaie si se lasa cam cinci minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...