Tocanita cu vinete

1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de dafin si se fierbe 20 mi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. cuburi de vinete
  • 300 gr. rosii pasate
  • 2 linguri usturoi pisat
  • 300 gr. cuburi de rosii
  • 1 lingura de bulion
  • 6 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 300 gr. cartfi fierti in coaja
  • 250 gr. cuburi de ardei gras rosu
  • 250 gr. cuburi de ardei gras galben

Mod de preparare

1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de dafin si se fierbe 20 min. Se adauga sare, piper si zahar.

2.Se sterg vinetele si se prajesc; se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Se prajesc cartofii, se sareaza si se pipereaza. Ardeiul gras si restul de usturoi se calesc, se sareaza si se pipereaza. O forma se tapeteaza cu cartofi; se aseaza ardeii grasi, vinetele si sosul de rosii. Se coace 12 min. la 200 grade C.
Se serveste rece sau calda simpla sau ca si garnitura .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii