Tocanita greceasca de legume(Turlu)

Se taie vinetele de-a lungul in feliute,la fel si ardeii. Se prajesc in ulei pana se rumenesc,se scot pe foi de hartie de bucatarie(sau servetele)sa a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 1kg ardei verzi lungi
  • rosii pentru sos
  • 1 ceapa
  • usturoi 4-5 catei
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie vinetele de-a lungul in feliute,la fel si ardeii. Se prajesc in ulei pana se rumenesc,se scot pe foi de hartie de bucatarie(sau servetele)sa absoarba surplusul de ulei. Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt,se adauga rosiile taiate in cuburi(sau bulion),sare,piper,vegeta dupa gust si se lasa pana se obtine sosul. Se adauga vinetele si ardeii prajiti si se lasa 3-4 minute,apoi se trage de pe foc.
In general calda, dar si rece este buna.Merge foarte bine branza cu acest fel de mancare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca