Tomate galbene umplute

Tomatele galbene umplute sunt o mancarica usoara, delicioasa si satioasa, pentru toate gusturile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 rosii galbene mai mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 250 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 200 ml supa de orez
  • 1 lingura muguri de pin
  • 1 varf cutit de cimbru uscat
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tai capacelele rosiilor, le cureti de miez cu o lingurita si le pui la scurs. Incingi uleiul intr-o tigaie marunt, adaugi ceapa tocata marunt, o lingura de apa si lasi pe foc pana devine sticloasa. Pui usturoiul tocat marunt peste ceapa, mai lasi un minut, dupa care adaugi carnea tocata, orezul ales, cimbrul si lasi sa se prajeasca pe toate partile. Torni supa de legume si lasi sa fiarba la sos mic, pana carnea este patrunsa si sosul a scazut. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust si stai deoparte. Adaugi peste carne mugurii de pin, incorporezi bine si umplii rosile cu amestecul de carne. Le asezi intr-un vas termorezistent uns cu unt, le pui capacelele, apesi usor, le acoperi cu folie de aluminiu si le introduci in cuptor, la foc mediu pentru 20-30 minute.


Tomatele astfel umplute se pot servi cu smantana si marar proaspat tocat presarate deasupra.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!