Urzici cu hrean

Se aleg urzicile de frunzele vestede. Se curata de resturile de frunze uscate, se spala in mai multe ape reci si se toaca marunt. Se pun cu o lingura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 radacina de hrean
  • 1 lingura de faina
  • 3 felii de lamaie
  • unt
  • sare
  • usturoi tocat

Mod de preparare

Se aleg urzicile de frunzele vestede.

Se curata de resturile de frunze uscate, se spala in mai multe ape reci si se toaca marunt. Se pun cu o lingura de unt intr-o cratita emailata sa scada in zeama lor. Cind urzicile s-au inmuiat, se adauga un sos de faina si apa calda, sare, putin usturoi tocat si feliile de lamiie. Se fierbe mincarea la foc mic.
Mincarea se serveste rece

Alte retete cu urzici

Supa de urzici

Mancare de urzici

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...