Urzici cu orez

Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se ard

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de urzici
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se arda.

Separat se toaca ceapa si se caleste in ulei. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape. Se pune peste amestec putina apa si se amesteca cu o lingura ca sa nu se prinda de cra-

tita.

Cind orezul este aproape fiert, se adauga urzicile. Se acopera cratita cu supa de zarzavat sau cu apa calda si se fierbe cu sare si boabe de piper, la foc mic, o jumatate de ora.

Sfat:

Se scutura cratita din cind in cind, nu se amecteca in mincare, pentru ca bobul de orez sa ramina intreg.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...