Urzici cu orez

Se spala urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se spala urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se arda.

Separat se toaca ceapa si se caleste in ulei. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape.

Punem peste amestec putina apa si se amesteca cu o lingura ca sa nu se prinda de cratita.

Cind orezul a inflorit putin, se adauga urzicile. Se acopera cratita cu supa de zarzavat sau cu apa calda si se fierbe cu sare si boabe de piper, la foc mic, o jumatate de ora. Se scutura cratita din cind in cand, nu se amesteca in mincare, pentru ca bobul de orez sa ramina intreg.
Alte retete cu urzici

Urzici scazute

Bors cu urzici

Ciulama de urzici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca