Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decoje
Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar
miezul se toaca bine.
Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decojesc rosiile si se taie cubulete.
Usturoiul se piseaza si se pune deoparte, intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei, se adaugi ceapa si se caleste la foc mic circa 5 minute.
Se adauga rosiile si zaharul.
Se acopera si se lasa pe foc inca 5 minute.
Se incorporeaza vinetele tocate, patrunjelul, 40 ml de ulei sare si piper.
Se caleste totul la foc mic, circa 10 minute.
Se aseaza apoi vinetele intr-o tava, umplute cu compozitia preparata anterior, se stropesc cu uleiul ramas, amestecat cu usturoiul pisat, si se lasa la cuptor circa 1/2 ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa