Vinete cu telemea

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete de marime potrivita
  • 1/2 kg rosii
  • 150 g de telemea
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 150 mI ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de pesmet alb
  • fin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se

presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua

plansete, cu o greutate deasupra.

Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.

Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele

bine scurse si date prin faina.

Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.

Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.

Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca