Vinete cu telemea

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete de marime potrivita
  • 1/2 kg rosii
  • 150 g de telemea
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 150 mI ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de pesmet alb
  • fin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se

presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua

plansete, cu o greutate deasupra.

Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.

Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele

bine scurse si date prin faina.

Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.

Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.

Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...