Vinete impanate

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se caleste in putin ulei incin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 4 cepe
  • 6 rosii
  • 3 linguri de faina
  • 2 morcovi
  • 1 felina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 legatura de marar tocat marunt
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb.

Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga.

Intre timp, se caleste in putin ulei incins ceapa, tocata marunt, si se adauga rosiile, taiate cubulete.

Se incorporeaza faina si se adauga putina sare si piper.

Se adauga 2 linguri de ulei, se dilueaza cu putina apa si se lasa sa fiarba, acoperit, circa 30 de minute.

Separat, se calesc legumele in putin ulei: morcovii, patrunjelul, telina, ardeiul, toate taiate felii subtiri.

Se da vasul deoparte si se adauga mararul.

Se umplu vinetele cu acest amestec si se toarna deasupra sosul.
Se serveste rece.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...