Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocoti
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.
Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocotita, apoi se strecoara, se sareaza in interior, se aseaza pe o placa de lemn si se acopera cu o alta placa de lemn, peste care se pune o greutate.
Se tin astfel la teasc, sa se scurga.
Intre timp, se pregateste umplutura. Se taie ceapa feliute si se caleste in ulei incins. Se adaugi morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul gras si varza, toate taiate felii subtiri.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se impaneaza vinetele, punand si cate un catel de usturoi apoi se aseaza intr-un vas.
Crestaturile nu se fac prea lungi ca sa nu se rupa vinetele.
Din cateva rosii, decojite si tocate marunt, putina faina, unt, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste vinete.
asul se lasa circa 30 de minute la foc potrivit.
Se servesc reci.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Am mai adus o reteteta pentru iubitorii de peste, ca tot este dezlegare in aceste zile si poate va ajuta o idee noua.
Novac cu pastai galbene la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura