Vinete pane

Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei impreuna cu miez de grosim

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g vinete
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei impreuna cu miez de grosimea unui deget si se arunca. Dupa curatare, se taie felii de 0,5 cm.

Se bat 3 oua intregi, feliile de vinete se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma, in pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in ulei abundent si fierbinte, pe foc potrivit.

Feliile de vinete nu se mai sareaza.

Daca este posibil, se recomanda alegerea vinetelor lunguiete cu forma de para, acestea sunt mai gustoase si au seminte mai putine.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...