Vinete portugheze

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 rosii mari
  • 400 ml lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cutie de smantana
  • 100 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime.

Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Din 50 g unt, faina si lapti se prepara un sos alb, in care se asaza feliile de vinete, una langa alta.

Peste fiecare felie se pune putin usturoi pisat, felie subtire de cascaval, putin unt si, deasupra, smantania.

Se lasa vasul 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil
Se servesc calde.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Tort diplomat

Atunci cand va doriti un tort cu multe fructe, cu siguranta diplomatul este varianta cea mai potrivita. Am fost rugata sa...

Tort diplomat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni