Vinete prajite

Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei bine incin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 500 g pesmet
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine.

Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei bine incins.

Se servesc imediat, garnisite cu o felie de lamaie si presarate cu patrunjel, tocat marunt.
Se pot servi cu sos de rosii.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa