Vinete umplute

Vinetele se spala, se taie in jumatati pe lungime, se presara cu sare pe partile cu miez si se lasa scurs, 30 minute. Se spala si se fierb numai 5 min

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei grasi
  • 2 oua
  • sunca presata 150g
  • cascaval ras 150g
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie in jumatati pe lungime, se presara cu sare pe partile cu miez si se lasa scurs, 30 minute. Se spala si se fierb numai 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se scoate miezul cu o lingurita si se toaca marunt. Se caleste in ulei, cu o ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu sunca presata, ouale batute, sare, piper, patrunjel verde si jumatate din cascaval. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, care se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra vinetelor se presara restul de cascaval. Se pun in cuptorul incins si se coc, la foc potrivit, 30 minute. Se pot servi imediat, dar si rece sunt la fel de gustoase.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii