Vinete umplute cu rosii

Vinete umplute cu rosii este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta mancare de legume va trebuie vinete de dimensiuni medii.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • 1/3 lingurita chimen
  • patrunjel
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Vinete umplute cu rosii este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta mancare de legume va trebuie vinete de dimensiuni medii. Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin.
Umplutura:
Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori. Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cuburi mici.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in cantitati egale. Se adauga vinetele si ardeiul gras si se calesc pana se inmoaie. Se pun rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se continua calirea inca 3-4 minute, apoi se opeste focul. Cu pasta obtinuta se umplu vinetele si se aseaza deasupra felii de rosii. Se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru 20-25 minute.


Vinete umplute cu rosii se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos