Zucchini a la Maya

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza. Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca . Zucchinii se taie felii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 1 portie marisoara
  • sau 2 mici: 2 zucchini mici
  • 50 g prosciutto cotto (jambon fiert)
  • 50 g cascaval mai picant(Bergkäse)
  • 1 catel deusturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare marina
  • piper
  • 1 felie de rosie(fac.)
  • citeva aschii de parmigiano reggiano(fac.)

Mod de preparare

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza.

Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca .

Zucchinii se taie felii subtiri si se amesteca cu sosuletul din mojar.

Adaugam prosciutto, amestecam si repartizam toata afacerea intr-un vas termorezistent.

Taiem cascavalul cubulete (sau razuit), presaram deasupra.

Punem o felioara de rosie..asa de culoare si citeva aschii de parmigiano si dam la cuptorul preincalzit la 180-200 °C, pina devine auriu/rumenit asa cum va place.
Pofta buna!

Reteta Zucchini a la Maya a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de zucchini : Piept de pui cu legume de primavara

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca