Zucchini a la Maya

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza. Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca . Zucchinii se taie felii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 1 portie marisoara
  • sau 2 mici: 2 zucchini mici
  • 50 g prosciutto cotto (jambon fiert)
  • 50 g cascaval mai picant(Bergkäse)
  • 1 catel deusturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare marina
  • piper
  • 1 felie de rosie(fac.)
  • citeva aschii de parmigiano reggiano(fac.)

Mod de preparare

Patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul se pun in mojar si se piseaza.

Se adauga uleiul de masline si se piseaza/amsteca .

Zucchinii se taie felii subtiri si se amesteca cu sosuletul din mojar.

Adaugam prosciutto, amestecam si repartizam toata afacerea intr-un vas termorezistent.

Taiem cascavalul cubulete (sau razuit), presaram deasupra.

Punem o felioara de rosie..asa de culoare si citeva aschii de parmigiano si dam la cuptorul preincalzit la 180-200 °C, pina devine auriu/rumenit asa cum va place.
Pofta buna!

Reteta Zucchini a la Maya a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de zucchini : Piept de pui cu legume de primavara

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...