Chiftelutele de orez sunt usor de preparat si contin urmatoarele ingrediente: lapte, orez, unt, ulei, pesmet, piper, patrunjel, ou.
Chiftelute de orez se prepara asa: se pune la fiert laptele cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul lasand sa fiarba incet pana este gata si se ingroasa bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga untul incalzit, sarea, piperul, verdeata, iar la urma oul batut. Se amesteca bine si din aceasta compozitie se formeaza chiftelute, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu salata verde, salata de sfecla sau muraturi.
Alte retete cu orez:
Salata de orez cu ton si legume
Spanac cu orez
Pui libanez cu orez
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii