Crochete de orez

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa sa infloreasca bobul bin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca de orez
  • 2 l apa
  • 1 pahar de smintina
  • 2 linguri de unt
  • 4 oua
  • 1 ceasca de ulei
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa sa infloreasca bobul bine, dupa care se ia vasul de pe foc.

Se raceste usor, se adauga smintina, untul, trei oua batute spuma si sare. Se omogenizeaza amestecul, apoi se modeleaza cu mina umeda crochete lungi.

Se trec crochetele prin ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se servesc cu legume sote sau cu friptura de pasare.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Dovlecei umpluti

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...