Mazare cu orez

Se curata mazarea din teci si se cantaresc 200 de grame, care se pun intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat si o lingura de unt. Se adauga un p

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 200 g mazare boabe
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar sos de rosii
  • sare

Mod de preparare

Se curata mazarea din teci si se cantaresc 200 de grame, care se pun intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat si o lingura de unt.

Se adauga un praf de sare, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade.

La fel se procedeaza si cu orezul.

Cand au fiert, mazarea si orezul se amesteca, se pun in forme mici si se lasa sa se raceasca.

Se servesc cu sos de rosii, turnat peste formele rasturnate.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Pilaf cu ciuperci si legume

Mancare de dovlecei cu ardei copti

Mancare de fasole verde cu carnati

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii