Orez a la canton

Orezul a la canton este o mancare satioasa si gustoasa care poate fi servita de intreaga familie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cesti de orez
  • 4 linguri de ulei
  • 6 carnaciori
  • 200 gr sunca
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • optional 100 gr ton sau somon
  • 2-3 ciuperci
  • cateva fire de ceapa verde pentru servire

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mancarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.

Carnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in 2 linguri de ulei. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul
(incalzit in prealabil), optional tonul sau somonul rupt in fasii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasand cratita pe foc foarte putin timp, pana ce compozitia devine omogena.


Orezul a la canton se serveste cu fire de ceapa verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide