Orez armenesc

Orezul armenesc este foarte delicios si simplu de preparat. Se prajeste fideaua in putin ulei pana devine maronie. Se adauga orezul si untul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana fidea
  • se rupe in bucati mici
  • 1/4 cana unt
  • 2 1/2 apa
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • sare
  • piper
  • 1 cub de gaina (Maggi sau Knorr)

Mod de preparare

Orezul armenesc este foarte delicios si simplu de preparat. Se prajeste fideaua in putin ulei pana devine maronie. Se adauga orezul si untul. Dupa 2 minute si adauga si restul ingredientelor. Se fierbe la foc mijlociu 14 minute (depinde de oala folosita si de aragaz) Se ia de pe foc si se amesteca cu furculita. Se pune capacul si se mai lasa 5-10 minute. Se poate adauga si patrunjel tocat


Orezul armenesc se serveste ca atare ori ca si garnitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii