Orez cu ciuperci

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si dil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • 0.7 dl de apa
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de vegeta

Mod de preparare

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si diluam cu 0,7 dl de apa fierbinte. Apoi adaugam o lingurita de sare, si fierbem sub capac la foc foarte mic. Daca nu s-a inmuiat, amestecam cu furculita si mai fierbem dup ace mai adugam putina apa. Nu amestecam in timpul fierberii pentru ca devine o papa. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de ciuperci sub jet de apa si apoi le feliem, apoi le calim in 0,5 dl ulei. Daca folosim ciuperci poroase din padure mai adaugam putin ulei san u se usuce in timpul fierberii. Tocam o ceapa rosie cat o nuca si o calim intre feliile de ciuperci pana devine sticloasa. Daca e gata, asezonam cu sare, piper macinat, apoi adaugam un buchetel de patrunjel taiat marunt. Cei care prefera gusturile exotice, pot adauga putin curry si Vegeta, care este mai indicat sa se puna in apa de fierbere a orezului. Ciupercile astfel gatite se adauga cu furculita la orez si se mai fierbe cateva minute fara capac. Se serveste calda. Se tine la frider. Daca mai ramane pe a doua zi, se toarna putina apa pe fundul vasului si se incalzeste sub capac pe abur, pentru ca se usuca foarte tare.
Alte mancaruri recomandate

Spanac la cuptor

Rulada de spanac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa