Orez cu ciuperci

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si dil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • 0.7 dl de apa
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de vegeta

Mod de preparare

Spalam 350 g de orez, intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda, dup ace a fost curatita in prealabil, apoi calim in 2 linguri de ulei si diluam cu 0,7 dl de apa fierbinte. Apoi adaugam o lingurita de sare, si fierbem sub capac la foc foarte mic. Daca nu s-a inmuiat, amestecam cu furculita si mai fierbem dup ace mai adugam putina apa. Nu amestecam in timpul fierberii pentru ca devine o papa. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de ciuperci sub jet de apa si apoi le feliem, apoi le calim in 0,5 dl ulei. Daca folosim ciuperci poroase din padure mai adaugam putin ulei san u se usuce in timpul fierberii. Tocam o ceapa rosie cat o nuca si o calim intre feliile de ciuperci pana devine sticloasa. Daca e gata, asezonam cu sare, piper macinat, apoi adaugam un buchetel de patrunjel taiat marunt. Cei care prefera gusturile exotice, pot adauga putin curry si Vegeta, care este mai indicat sa se puna in apa de fierbere a orezului. Ciupercile astfel gatite se adauga cu furculita la orez si se mai fierbe cateva minute fara capac. Se serveste calda. Se tine la frider. Daca mai ramane pe a doua zi, se toarna putina apa pe fundul vasului si se incalzeste sub capac pe abur, pentru ca se usuca foarte tare.
Alte mancaruri recomandate

Spanac la cuptor

Rulada de spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca