Orez cu dovleac si parmezan

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mediu
  • 250g de orez
  • 2 cepe medii
  • un ardei gras rosu
  • 50g de parmezan ras
  • putin ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa (dupa ce ati tocat-o marunt) pentru cateva minute; adaugati orezul si amestecati bine.
Curatati dovleacul, scoateti semintele si taiati-l bucatele. Puneti apoi peste orez 500ml de apa fierbinte si cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand pana cand lichidul este aproape evaporat, circa 10 minute.
Taiati fasii ardeiul gras si adaugati-l peste orez si dovleac impreuna cu o cana si jumatate de apa sau cat este nevoie si lasati sa fiarba, la fel, pana se evapora lichidul. Puneti sare dupa gust.
Cand e gata, amestecati orezul cu parmezanul ras, dar pastrati putin parmezan pe care sa-l presarati deasupra.


Orezul cu dovleac si parmezan stropiti cu putin ulei de masline si piper si serviti cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide