Orez cu dovleac si parmezan

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mediu
  • 250g de orez
  • 2 cepe medii
  • un ardei gras rosu
  • 50g de parmezan ras
  • putin ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa (dupa ce ati tocat-o marunt) pentru cateva minute; adaugati orezul si amestecati bine.
Curatati dovleacul, scoateti semintele si taiati-l bucatele. Puneti apoi peste orez 500ml de apa fierbinte si cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand pana cand lichidul este aproape evaporat, circa 10 minute.
Taiati fasii ardeiul gras si adaugati-l peste orez si dovleac impreuna cu o cana si jumatate de apa sau cat este nevoie si lasati sa fiarba, la fel, pana se evapora lichidul. Puneti sare dupa gust.
Cand e gata, amestecati orezul cu parmezanul ras, dar pastrati putin parmezan pe care sa-l presarati deasupra.


Orezul cu dovleac si parmezan stropiti cu putin ulei de masline si piper si serviti cald.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...