Orez cu dovleac si parmezan

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mediu
  • 250g de orez
  • 2 cepe medii
  • un ardei gras rosu
  • 50g de parmezan ras
  • putin ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Orezul cu dovleac si parmezan este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Intr-o cratita sau o tigaie mare puneti putin ulei de masline si caliti ceapa (dupa ce ati tocat-o marunt) pentru cateva minute; adaugati orezul si amestecati bine.
Curatati dovleacul, scoateti semintele si taiati-l bucatele. Puneti apoi peste orez 500ml de apa fierbinte si cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand pana cand lichidul este aproape evaporat, circa 10 minute.
Taiati fasii ardeiul gras si adaugati-l peste orez si dovleac impreuna cu o cana si jumatate de apa sau cat este nevoie si lasati sa fiarba, la fel, pana se evapora lichidul. Puneti sare dupa gust.
Cand e gata, amestecati orezul cu parmezanul ras, dar pastrati putin parmezan pe care sa-l presarati deasupra.


Orezul cu dovleac si parmezan stropiti cu putin ulei de masline si piper si serviti cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca