Orez cu fasole

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fasole colorata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de cimbrisor
  • 4-5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 foaie de dafin
  • 200 g orez
  • 1/2 lingurita de vegeta
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa.

A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuca si o calim in 2 linguri de ulei pana devine sticloasa.

Adaugam fasolea impreuna cu apa in care a fost inmuiata apoi punem intr-un ou de otel pentru facut ceai, ½ lingurita de cimbrisor, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi si ½ foaie de dafin.

Punem oul-pentru ceai in apa de inmuiat si firbem fasolea aprox. 40 de minute pana se inmoaie.

Avem grija sa nu se sfarme, pentru ca orezul cu fasole va deveni un terci.

Apoi punem 200 g de orez intr-o strecuratoare, il spalam sub jet de apa fierbinte si il calim cateva minute in 2 linguri de ulei, apoi scoatem fasolea din oul-pentru-facut ceai cu condimente si strecuram zeama in alt vas.

Punem orezul strecurat la fasole, turnam 0,5 l din sosul cald, punem o lingurita de sare, ½ lingurita de Vegeta, si, amestecand bine, fierbem aprox. 15 minute sub capac, la foc moale, pana orezul se inmoaie.

Daca ramane tare, amestecam cu o furculita si mai punem putina zeama si fierbem in continuare.

Cand s-a inmuiat, punem un buchetel de patrunjel taiat marunt si consumam calda ca fel principal.

Se tine in frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare chinezeasca cu pui orez si ciuperci

Pilaf de pui pentru celibatari

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca