Orez cu ficatei de pasare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 200 g ficatei de pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin alb
  • verdeata tocata
  • 50 g unt
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • 1 lingura supa concentrata
  • 1 pahar sos de rosii sau 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa calda din cind in cind, pina cind bobul de orez infloreste usor.

Atunci se umple vasul cu apa calda sau cu 1 l supa de zarzavat. Se pune sare, apoi se adauga o lingura de supa concentrata si citeva boabe de piper.

Se fierbe pe o tabla groasa pusa pe ochiul aragazului sau pe plita, la foc mic, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

In acest timp se curata ficateii de pielite, se dau in clocot, se arunca apa si ficateii se spala cu apa rece. Se taie felioare subtiri, se pun in tigaie cu 50 g de unt si se prajesc.

Se toarna peste ficatei un pahar de vin alb si se mai lasa un sfert de ora. Se adauga apoi sare, sos de rosii, verdeata tocata si putin piper macinat, se mai lasa pe foc zece minute si se trage cratita pe marginea plitei.

Orezul se pune pe un platou, se face o adincitura in mijloc, se rastoarna ficateii si se serveste mancarea imediat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Pilaf cu ciuperci si legume

Mancare de mazare cu carne

Pui cu conopida si sos alb

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos