Orez cu lapte

Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci, se da in clocot in apa. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, se lasa focul mic si se lasa sa s

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • sare
  • 1 1/2 l lapte nefiert
  • vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • dulceata de fructe

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci, se da in clocot in apa. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, se lasa focul mic si se lasa sa scada bine, dupa care se adauga restul de lapte si putina sare.

Cand bobul de orez a inflorit bine, se pune zaharul, apoi vanilia.

Se ia cratita de pe foc si se serveste orezul cald, cu dulceata de fructe deasupra, sau parfumat cu scortisoara macinata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca