Orez cu legume si ficatei

Se pune cana de orez cu 3 cani de apa la fiert, la foc mic cu vegeta si se invarte din cand in cand sa nu se prinda. Se taie ceapa foarte marunt si se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 lingurita vegeta
  • sare
  • marar
  • patrunjel
  • supa de carne

Mod de preparare

Se pune cana de orez cu 3 cani de apa la fiert, la foc mic cu vegeta si se invarte din cand in cand sa nu se prinda. Se taie ceapa foarte marunt si se caleste pana devine aurie si se "micsoreaza". Intre timp, se dau morcovii pe razatoare si se taie ardeiul, mararul si patrunjelul foarte marunt. Dupa ce s-a calit bine ceapa, se pun ardeiul, morcovii, patrunjelul si mararul deasupra si se mai lasa cam 10-15 minute, acoperite, pana se patrund bine. Se poate pune si patrunjel sau marar uscat. Dupa ce s-a umflat orezul, se scurge de apa (daca e cazul), se amesteca tot, se mai adauga 1/4 pahar de supa de carne si se mai lasa inca 5 minute la foc mic. Se potriveste de sare, piper dupa gust.
Se serveste ca garnitura cu ficatei de pui prajiti sau carne de pui.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca