Orez cu rinichi de manzat

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece. Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g rinichi de manzat sau porc
  • 1 l supa de zarzavat
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • sare
  • 250 g orez
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de sos de rosii

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece.

Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei linguri de otet si o foaie de dafin pentru o ora. Se clatesc in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun in tigaie sa se prajeasca .

Se adauga vinul alb cand sosul a scazut, se pune sare si se fierb inca un sfert de ora dupa care se adauga sosul de rosii.

Se pipereaza dupa gust, se lasa cateva minute si se ia cratita de pe foc.

Orezul se pregateste astfel : se alege,-se spala, se caleste in ulei si se fierbe acoperit cu 1 1 supa de zarzavat. Oind bobul de orez a inilorit usor, se pune sare si se mai fierbe zece minute. Se rastoarna orezul cald pe un platou, se adanceste la mijloc, se pun rinichii si se acopera totul cu verdeata tocata fin. Se serveste imediat.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Muschi de vita cu ciuperci

Iepure cu ciuperci si smantana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Imi place nuca de cocos si o folosesc de cate ori am ocazia. Consumam miez de cocos, fulgi dar mai ales lapte de cocos. ...

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca