Orez cu sos alb

Orezul se spala si se fierbein apa cu unt si sare, timp de 10 minute. Separat se prepara un sos alb, astfel: se topeste restul de unt, intr-un vas. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr orez
  • 1 lingura sare
  • 80 gr unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • apa
  • 250 ml lapte
  • boia de ardei rosii
  • 10 ciuperci
  • piper
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbein apa cu unt si sare, timp de 10 minute. Separat se prepara un sos alb, astfel: se topeste restul de unt, intr-un vas. Se adauga faina si se incorporeaza totul bine. Sosul astfel obtinut se stinge cu lapte si se pune la fiert pana se omogenizeaza totul. Se curata, se maruntesc si se fierb separat ciupercile dupa care se adauga in sos impreuna cu smantana si putina boia de ardei dulce. Orezul fiert se pune pe un platou rotund si se acopera cu sosul alb.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon

Ciulama de ciuperci

Galuste cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca